Rechtsbijstandverzekeringen

Rechtsbijstandverzekering hub image

Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor juridische hulp bij conflicten. Denk aan een geschil met een werkgever, conflicten in het verkeer, onenigheid met de buren of gemeente, problemen met een online aankoop en meer.

Wanneer je verzekerd bent, kun je juridisch advies krijgen of een advocaat via de verzekeraar. Maar je kunt ook kosten vergoed krijgen, als je zelf een advocaat inschakelt. 

Voor wieVoor mensen die juridische hulp bij conflicten willen verzekeren
VerplichtNee
PremieTussen € 3,50 en € 20 per maand
Acceptatieplicht verzekeraarNee

Uitleg en informatie over rechtsbijstandverzekeringen

Veelgestelde vragen over rechtsbijstandverzekeringen

Een rechtsbijstandverzekering vergoedt niet de kosten voor rechtshulp bij een echtscheiding. Je krijgt bij een scheiding alleen een mediator vergoed, als dit binnen je dekking valt.

Dat hangt af van het soort rechtsbijstandverzekering en de dekking. Kijk hiervoor dus in je voorwaarden.

Nee, vaak werkt een verzekeraar met maximale vergoedingen, zeker als je een eigen advocaat inschakelt. Check altijd goed de voorwaarden,

Let behalve op de premie ook op mogelijke overlap met andere je verzekeringen. Voorkom dat je dubbel verzekerd bent. Je kunt een rechtsbijstandverzekering vaak uitbreiden met allerlei modules, maar voor sommige zaken ben je misschien al verzekerd via andere verzekeringen zoals een uitgebreide reisverzekering of autoverzekering.

Verzekeringen Verkenner
Logo