Ongevallenverzekeringen

Ongevallenverzekering hero image

Met een ongevallenverzekering ben je verzekerd als je door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt.

Als je iets overkomt, keert de ongevallenverzekering eenmalig een bepaald bedrag uit. Raak je blijvend invalide, dan betaalt de verzekeraar dit bedrag aan jou. En als je overlijdt, krijgen de mensen die achterblijven, zoals je partner of kinderen (je nabestaanden) de vergoeding.

Voor wieVoor iedereen zichzelf wil verzekeren tegen blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval.
VerplichtNee
PremieTussen de € 1,14 en € 4,50 per maand
AcceptatieplichtNee

Uitleg en informatie over ongevallenverzekeringen

Veelgestelde vragen over ongevallenverzekeringen

Dit hangt af van de situatie en dit verschilt per verzekeraar. Vaak hebben verzekeraars een maximale termijn waarbinnen ze uitbetalen, variërend van 6 maanden tot een jaar na het ongeval. Als er sprake is van blijvende invaliditeit, wil de verzekeraar eerst een medisch onderzoek om te kijken in hoeverre iemand blijvend invalide is. Dit kan soms even duren.

De meeste persoonlijke ongevallenverzekeringen hebben wereldwijde dekking. Maar kijk altijd in de voorwaarden om dit te te checken.

Mogelijk betaalt je verzekeraar aanvullend de schade boven het maximale bedrag van de andere verzekering. Het eigen risico bij de andere verzekering krijg je niet vergoed.

In principe wel. Een persoonlijke ongevallenverzekering geldt ook als je als zzp’er aan het werk bent. Maar let op. Werk je met gevaarlijke machines of op grote hoogte? Gevaarlijke beroepswerkzaamheden zijn meestal niet verzekerd of je moet een aanvullende verzekering afsluiten. In de polis van iedere ongevallenverzekering staat precies voor welke gevaarlijke werkzaamheden je niet verzekerd bent. Dit kan per verzekeraar iets verschillen.

Met een inzittendenverzekering krijg je een vast bedrag uitgekeerd als je blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval met je auto. Het maakt niet uit wie het ongeluk heeft veroorzaakt. De verzekeraar keert dus alleen uit als er sprake is van blijvende invaliditeit of overlijden. Bij een WA-verzekering hoeft er geen sprake te zijn van blijvende invaliditeit of overlijden. Deze verzekering keert ook uit bij letselschade, materiële schade of verlies aan inkomsten. Bij een WA-verzekering is het wel van belang wie het ongeluk heeft veroorzaakt. Je krijgt geen vergoeding voor schade die je op anderen kunt verhalen.

Extreme sporten zijn meestal niet verzekerd in een ongevallenverzekering. In dat geval betaal je dus niet meer premie, omdat je niet verzekerd bent voor ongevallen tijdens het sporten. Soms kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor gevaarlijke sporten en dan betaal je uiteraard wel meer premie. Het hangt af van de sport die je uitoefent en de verzekeraar. Bij sommige verzekeraars kun je bergbeklimmen verzekeren en bij andere niet. Kijk goed in de voorwaarden of informeer bij de verzekeraar.

Recente artikelen

Ongevallenverzekering voor vrijwilligers

Een ongeval zit in een klein hoekje, ook bij vrijwilligerswerk. Een ongevallenverzekering voor vrijwilligers betaalt een eenmalige uitkering wanneer vrijwilligers blijvend invalide raken of overlijden door een ongeval veroorzaakt door een vrijwillige betrekking.   Een particuliere ...

LEES MEER +
Wat is een collectieve ongevallenverzekering?

Een collectieve ongevallenverzekering verzekert werknemers tegen blijvende invaliditeit of overlijden door ongevallen op het werk. De werkgever sluit de collectieve ongevallenverzekering af en betaalt de premie. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Helaas zijn er jaarlijk nog veel werknemers die ...

LEES MEER +
Verzekeringen Verkenner
Logo