Motorverzekeringen

Voor wie: eigenaars van een auto of motor
Verplicht: ja
Premie: tussen € 4 en € 160 per maand
Acceptatieplicht: nee

Heb je een motor of auto? Dan ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Als je je motor niet of te laat verzekert, kun je een fikse boete krijgen rond de € 600.

Een autoverzekering met WA-dekking is de minst uitgebreide motorverzekering en dus ook de goedkoopste. Met een WA-verzekering betaalt de verzekeraar alleen voor de schade die je met je motor bij een ander veroorzaakt. Je bent dus niet verzekerd wanneer je motor gestolen wordt of bij schade aan je eigen motor. 

Uitleg en informatie over Motorverzekeringen

Veelgestelde vragen over motorverzekeringen

Kun je in de winter een motorverzekering tijdelijk stopzetten?

Bij sommige verzekeraars wel, maar niet bij alle. Meestal kun je wel korting krijgen als je tijdens de winterperiode niet op een motor rijdt. Houd er wel rekening mee dat je niet de weg op kunt als je een winterstop opneemt in je verzekering. Als je op een mooie winterdag toch de weg opgaat, ben je niet verzekerd en kun je een boete krijgen. 

Dekt de motorverzekering tijdens een winterstop schade door brand en diefstal uit de stalling?

Als je een beperkt casco of allrisk-verzekering hebt vaak wel, maar niet altijd. Check daarom dus altijd je polis om te kijken of je motor tijdens een winterstop verzekerd is tegen brand of diefstal uit een stalling.

Ik heb een auto en schadevrije jaren opgebouwd. Kan ik die jaren ook gebruiken voor het afsluiten van een motorverzekering?

Nee, je kunt je schadevrije jaren maar voor één verzekering gebruiken. 

Zijn mijn helm en kleding verzekerd met een motorverzekering?

Vaak niet. Je moet bij een motorverzekering meestal een aanvullende verzekering afsluiten als je je helm, kleding en schoenen wilt verzekeren. Of er geldt een maximale vergoeding. Check dus goed je polis en vergelijk verzekeraars.

Ik ga mijn motor verkopen. Kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken voor een autoverzekering?

Ja, dat kan. Je kunt in zo’n geval de opgebouwde schadevrije jaren van je voormalige motorverzekering gebruiken om een autoverzekering af te sluiten.

Bij wie kan ik mijn schadevrije jaren opvragen?

BIj de verzekeraar waar je nu een motorverzekering hebt. De schadevrije jaren staan ook altijd in de verzekeringspolis die sowieso ieder jaar ontvangt. Wil je het aantal schadevrije jaren opvragen, nadat je een verzekering hebt opgezegd? Dan kun je online om inzage vragen in de Roy-data.

Gerelateerde verzekeringen

Verzekeraars met deze verzekering

Verzekeringen Verkenner
Logo