Annuleringsverzekeringen

Een annuleringsverzekering dekt de kosten als je reis onverwachts niet doorgaat of als je deze plotseling eerder moet afbreken. Denk aan een vakantie, stedentrip, weekendje weg, verre reis, etc. Met een annuleringsverzekering kun je geld terugkrijgen voor je reis en accommodatie.

Dit kan het hele bedrag zijn of een gedeelte van de kosten, afhankelijk van je verzekering.

Maar let op! Je krijgt alleen een vergoeding als je vanwege een geldige reden je reis moet annuleren. Deze redenen staan in de polis van een annuleringsverzekering.

Voor wieVoor iedereen die geld wil terugkrijgen als een reis onverwacht niet doorgaat of wordt onderbroken
VerplichtNee
Premie doorlopende annuleringsverzekeringTussen € 2,50 en € 5 per maand
Premie kortlopende annuleringsverzekeringTussen 4% en 7% van de *reissom
Acceptatieplicht verzekeraarNee

Uitleg en informatie over annuleringsverzekeringen

Veelgestelde vragen over annuleringsverzekeringen

Nee. Verzekeraars vinden een uitbraak van het coronavirus geen geldige reden. Je bent wel verzekerd als je bijvoorbeeld zelf het coronavirus krijgt en hierdoor je reis moet annuleren of onderbreken.

Tel alle kosten die je maakt voor je vakantie bij elkaar op. Denk aan de kosten voor vliegtickets, je vakantie-accommodatie, je huurauto, etc.

Als je meerdere keren jaar op reis gaat, is een doorlopende annuleringsverzekering meestal handiger, omdat je vaak goedkoper uit bent en niet iedere keer een kortlopende verzekering hoeft af te sluiten.

Als het een dagje uit mét overnachting is meestal wel. Blijf je korter dan 24 uur op een plek, dan geldt de doorlopende annuleringsverzekering vaak niet.

Nee. Verzekeraars zien de uitbraak van het coronavirus niet meer als een plotselinge gebeurtenis en daarom is dit dus niet verzekerd.

Nee. Als je reist naar een land waar de kleurcode van het reisadvies oranje is, dan worden de kosten vaak niet vergoed. Het maakt niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent.

Is een direct familielid ernstig ziek vanwege het coronavirus? Dan is dit meestal wel een geldige reden voor de annuleringsverzekering om je reis te annuleren of af te breken. Je krijgt dan de reissom of een deel daarvan terug. Directe familieleden zijn familieleden in de eerste of tweede graad. Denk aan je partner, ouders, kinderen, schoonzoon- of dochter, broers, zussen, kleinkinderen, schoonzussen en zwagers, stiefzussen en -broers.

Zakelijke reizen zijn meestal alleen gedekt als je hiervoor een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Over het algemeen dekken de standaard annuleringsverzekeringen geen reizen voor werk.

Verzekeringen Verkenner
Logo